13767313_1104814532918064_6578058246071595374_o

Let op: dit zijn de acts die in 2017 op ’t Eiland stonden. De acts voor 2018 komen binnenkort online!

Radboud Programma

Voor de nodige wetenschap en bezinning kun je terecht bij het Radboud-programma. Radboud Reflects, de Radboud Universiteit en Radboudumc verzorgen elke dag een lezing, interactief publieksonderzoek of live experiment – leer je nog wat bij ook.

Bekijk hier het programma.

KUNST

We hebben een primeur! Beeldend kunstenaar Jonas Vorwerk lanceert zijn splinternieuwe installatie ‘Loops’ bij ons, op Festival Op ’t Eiland.

Over Jonas Vorwerk
Jonas Vorwerk maakt digitale omgevingen die hij verbindt aan tastbare ervaringen. Hij werkt met technologie, materiaal, licht en geluid. Een belangrijk aspect van zijn werk is dat het publiek zijn werk kan aanraken en ermee kan spelen. Daarbij gaat het Vorwerk er niet alleen om dat mensen in actie komen, maar ook dat ze onderling contact zoeken. Hij wil met zijn werk mensen uit hun dagelijkse routine rukken en ze even vrolijk maken door iets ongewoons.

Loops
‘Loops’ is een bespeelbare, interactieve, fysieke, ruimtelijke muziekinstallatie waarmee het publiek kan experimenteren, ontdekken en onderzoeken. Door dichtbij te komen of te voelen verandert wat je hoort en daardoor wat je ziet. Het publiek zal intuïtief ontdekken hoe het instrument werkt en kan het instrument leren te masteren.

Compositie
Samen met anderen creëren meerdere personen een compositie die alleen op dat moment bestaat en te horen zal zijn. En zo weet Vorwerk mensen met elkaar te verbinden in de echte fysieke wereld, unieke ervaringen te laten creëren en te enthousiasmeren voor dingen die voor sommigen nog onbekend zijn.

Het kunstprogramma komt tot stand in samenwerking met Oddstream.

De installatie ‘Circle’ van Jonas Vorwerk. De lamp is het startpunt voor het nieuwe werk ‘Loops’.

Tetra-Town

zondag 16 t/m vrijdag 21 juli van 16.00 tot 19.00 uur

Tetra-Town is een hangplek voor alle leeftijden. Het is een theatrale recycle-wereld waar van alles gemaakt wordt van zogenaamde Tetra-pakken: de welbekende lege drankdozen. Je kunt er lekker zitten in een Tetra-strandstoel om onder de Tetra-parasol te genieten van de bijzondere Tetra-sfeer. En op het Tetra-terras worden gezellige countryplaatjes gedraaid op een ouderwetse pick-up.

Elke bezoeker van het Tetra-dorp kan z’n eigen hoed of pet maken onder deskundige begeleiding van de Tetra-werkers. Met dit eigengemaakte hoofddeksel op zwermen de Tetra-bezoekers uit, en nemen zo de Tetra-vibe mee over het festivalterrein. Tetra!

tetratown_4
poppetjes