13767313_1104814532918064_6578058246071595374_o

Radboud Programma

Voor de nodige wetenschap en bezinning kun je terecht bij het Radboud-programma. Radboud Reflects, de Radboud Universiteit en Radboudumc verzorgen  lezingen, interactieve publieksonderzoeken en live experimenten – leer je nog wat bij ook.

Klik hier voor het Radboud-programma op Festival op ’t Eiland 2018

ZaadeL Makerij

ZaadeL Makerij verhuist tijdens de zomerfeesten van de loods in Nijmegen-Oost naar ’t Eiland. Het schildersatelier, de vintage / expo-winkel, de metaalwerkplaats, en kapper Korte Mette staan deze week met de voeten in het zand: het strand van ’t Eiland wordt eventjes het werkterrein van ZaadeL.

Ter plaatse worden unieke vuurtonnen gemaakt door de lassers van ZaadeL. Elke avond komen er nieuwe brandhaarden bij, zodat de Waal álle dagen in vuur en vlam gezet kan worden.

Het Eiland? Het Stijlland! Dagelijks wordt er geknipt en gestyled op ’t Eiland, zodat je helemaal in stijl het Vierdaagsefeestprogramma af kan lopen. Dat kan op afspraak of gewoon lekker spontaan. Jij maakt geen verlopen indruk als je hier bent geweest!

En wat is ZaadeL Makerij als er niks te maken zou zijn? Dagelijks om 16.30 uur is er een workshop. Tekenen, schilderen, haren-vlechten, lassen: elke dag iets anders te doen. Lekker shoppen kan ook, in het gezellige en inspirerende winkeltje met design- en kunstproducten, tweedehands kleding en vintage. De mooiste en leukste items uit de winkel zijn hier te vinden.

ZaadeL Makerij | Dagelijks van 16 tot 21 uur

Welove2sweat

Interactieve performances van theatercollectief Welove2sweat voor actieve volwassenen!

Met op woensdag: Olympic Annamaria Koekoek

An-ne-Ma-ri-a-Koek-Koek! Hét lievelingsspelletje uit je jeugd komt naar ’t Eiland. Deze uitdagende sport brengen wij naar Olympische hoogte. Inclusief topcoaches, dopingcontrole, een officieel speelveld, commentator en pers. Strijd samen met je vrienden om de gouden plak op het erepodium!

Met op donderdag: Expeditie Robinson

Tijdens het spel moet je je eigen eten vangen, lang op een paal staan en random mensen wegstemmen. Wie is de ultieme Robinson op festival op t eiland?

Met op vrijdag: Baywatch

Wie heeft er nu niet de droom om een lifeguard te worden? Dit is je kans! Ren samen met professionele baywatchers in slowmotion langs het strand. Ga op de badmeestersstoel zitten en fluit naar voorbijkomende gevaarlijke situaties. Na afloop van deze training ben je absoluut niet gekwalificeerd maar je kunt het mooi wel op je CV zetten.

Welove2sweat | woensdag, donderdag en vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur

RELAXERETTE

Zaterdag t/m vrijdag tussen 14 en 22 uur (tussen 17 en 18 uur even niet).

Arjan Kruidhof, Lân fan taal en Explore the North presenteren: de Relaxerette!

Klim in die hangmat, zet een koptelefoon op je hoofd en word langzaam richting de wolken getild. Even kun je je terugtrekken in een wereld van klank en taal, die jou helemaal tot rust brengt. Voordat je vertrekt, maak je een keuze uit het menu van soundscapes en verhalen. Daarna hoef je alleen nog maar te relaxen. Een rit in de Relaxerette duurt ongeveer 15 minuten.

Lekker relaxen in de Relaxarette

Turbo Touw Tornado

zaterdag 14 t/m dinsdag 17 juli, 16 tot 22 uur

In spring de bocht gaat in! De mannen van Turbo Touw Tornado zien het als een serieuze zaak dat er te weinig gespeeld wordt door volwassenen. Gelukkig hebben zij daar de remedie voor: een giga opzwepende touwspringmachine. De perfecte warming up om in de feeststemming te komen. Je hoeft alleen nog maar in te springen!

Kan jij nog een beetje touwtjespringen?!

poppetjes