13767313_1104814532918064_6578058246071595374_o

MUZIEK

Let op: dit zijn de acts die in 2017 op ’t Eiland stonden. De acts voor 2018 komen binnenkort online!

‘t Eiland staat de hele week bol van muziek! Naast elke dag allerlei optredens op het Waalpodium zijn er iedere dag tussen 14 en 23 uur dj’s. Én, elke dag vanaf 22 uur mag er gedanst worden met een ander dj-collectief in de Club de Ville!

Het muziekprogramma is opgesteld in samenwerking met Doornroosje.  Er is iedere dag om 20.30 uur en om 23.00 uur een concert, maar op zaterdag en zondag beginnen we al om 17.00 uur en zijn er maar liefst drie concerten. Alle muziekoptredens zijn gratis toegankelijk.

PROGRAMMA OP HET WAALPODIUM

Zaterdag 15 juli

Björn van der Doelen | 17.00 uur | NL

Oud-voetballer Björn van der Doelen ging al voor zijn dertigste met voetbalpensioen om een nieuw leven als muzikant te beginnen. Van der Doelen is inmiddels toe aan zijn vierde album “De cowboy, de outlaw, de sheriff en de hoer”. Verhalen en songs over gemis, verlangen, liefde en eenzaamheid met hier en daar zijn eigen vleugje Sympathie veur d’n Duvel.

Darlyn | 20.30 uur | NL

Darlyn heeft al veel meters gemaakt in het live circuit, met shows in clubs, op festivals en in radio- en tv-programma’s. De band verenigt muzikale krachten uit Amsterdam en Rotterdam in een onderscheidend en internationaal geluid. Een rauw en rootsy geluid met meerstemmige zang dat voor het eerst werd vastgelegd op de in 2015 verschenen EP ‘Fallow Land’, met o.a. de goed ontvangen single ‘Stepping Stone’.

Michelle David & The Gospel Sessions | 23.00 uur | NL

Michelle David brengt gospel naar 2017: overdonderd, swingend en vol van emotie. Met The Gospel Sessions gaat zij in een oogwenk van ingetogen naar hevig halleluja. Met gitaristen Paul Willemsen en Onno Smit (bekend van Lefties Soul Connection en Beans & Fatback) keert zij terug naar Nijmegen waar zij tijdens Vierdaagsefeesten 2016 de Stevenskerk op z’n kop zetten en onlangs nog Doornroosje vulden: maar nu, in Eilandsferen.

Zondag 16 juli

Vurro | 17.00 uur | ESP

Half mens, half koe en een ongekende virtuoos op piano , orgel, drums, klassieke koebel en 10.000 andere instrumenten tegelijkertijd. De Spaanse Vurro ging viral op Facebook en het wereldwijde web zag daarmee al hoe hij in z’n eentje een geweldige show weet neer te zetten.

TenTemPiés | 20.30 uur | NL

De Amsterdamse band TenTemPiés met het Chileense bloed in de aderen zet je tegelijk aan het denken en aan het dansen. En niet zo’n beetje ook. Zanger Maurino Alarcón Seguel is een ‘rebelucionario’. De barricaden op, maar wel met dansschoenen aan! Live weet TenTemPiés het festivalpubliek flink op z’n kop te krijgen, op Paaspop, Zwarte Cross en Into The Great Wide Open. En ook internationaal, van Chili tot China, Duitsland, Frankrijk en Spanje, ontketent de band bij iedere show een waar volksfeest.

The Wetnecks | 23.00 uur | USA

Vorig jaar al speelden ze het dak eraf op ’t Eiland, en dit jaar komen ze maar wat graag terug: The Wetnecks! De zeven broers van The Wetnecks, straight from Alabama, zijn in een razend tempo Nederland aan het veroveren! Deze nieuwe festival-sensatie speelt bekende hits van toen en nu in een Hilbilly stijl en zet gegarandeerd de boel op de kop. Eerder speelden ze op o.a. Paaspop, 7th Sunday, de Zwarte Cross en FestyLand.

Maandag 17 juli

Wild Organ & Drums | 20.30 uur | NL

Hammond in de aanslag en funken maar. Hans de Wild en Peter Weissink laten met Wild Organ & Drums een te gekke crossover horen tussen jazz, funk en synthpop. Zoals de naam doet suggereren houdt het duo het simpel: orgels en drums zijn de instrumenten waarop gedanst wordt. Het jonge duo combineert de vintage klanken met hun jeugdige enthousiasme. Stilstaan is geen optie!

Memphis Maniacs | 23.00 uur | NL

Het succesvolle concept van mash-up band MEMPHIS MANIACS is inmiddels een bekend verhaal in binnen- en buitenland: knallers van hits uit zéér diverse genres worden door en over elkaar heen gegooid tijdens een adembenemende show. Ook in 2017 bewijzen de Maniacs weer helemaal van deze tijd te zij: nooit eerder bevatte hun show zoveel recente hits en artiesten. Kortom, een solide garantie voor een massaal feestende festivalweide.

Dinsdag 18 juli

Rectum Raiders | 20.30 uur | NL

De Rectum Raiders keren terug naar ’t Eiland! Vijf mannen die anno 2017 de ware betekenis van rock-‘n-roll nogmaals blootleggen: een vuige mix van alles wat hard, snel en zwaar is, met een keiharde trap onder de gordel. Verwacht een overdosis high-energy rock-‘n-roll met absurde teksten, intense riffs en onvoorspelbare composities . Het lijkt hoog tijd om de Rectum Raiders te presenteren als de nieuwe garde van het Nederlandse rock imperium.

Bökkers | 23.00 uur | NL

Ben je klaar voor onvermoeibare rock’n roll? Bereid je in ieder geval voor op een avond klasse muziek en een geweldig feest. Bökkers komt namelijk naar Festival Op ’t Eiland en dat betekent spektakel in de keet! Deze Sallandse rockformatie trekt de laatste jaren volle zalen door het hele land. Feesttenten, poppodia, festivals, Bökkers speelt alles plat. Met de energieke liveshows weten ze altijd ‘onrust in de kudde’ te creëren en wordt het een groot spektakel!

Woensdag 19 juli

The Dawn Brothers | 20.30 uur | NL

Alhoewel de Rotterdamse Dawn Brothers geen bloedverwanten zijn, zijn ze wel degelijk broeders in de rock & roll. Geïnspireerd door grote klassieke songsmeders als The Band, CCR, The Rolling Stones en Otis Redding, brengen ze pure rootsliedjes met de dwingende cadans van een locomotief.  De Dawn Brothers rijden op een muzikale golf van het verleden naar de toekomst en leveren daarmee een overtuigend bewijs dat sexy, soulfull rock’n’roll altijd actueel zal zijn.

Lee Fields & The Expressions | 23.00 uur | USA

Sommige artiesten krijgen pas in de herfst van hun carrière het respect dat ze verdienen; Amerikaanse soulzanger Lee Fields valt in die categorie. Begin jaren zeventig maakte hij een aantal stomende funk- en soulsingles die inmiddels allemaal klassiekers zijn, maar een grote doorbraak bleef uit. Midden jaren nul werd hij herontdekt en heeft sindsdien vier nieuwe prachtplaten uitgebracht. Deze man is rauw, hees en teder!

Donderdag 20 juli

Donnerwetter | 20.30 uur | NL

Donnerwetter maakt psychedelische rootsmuziek met het venijn van punk. Het Arnhems-Nijmeegs viertal laveert tussen dansbare filmmuziek, de groovende oerdrift van garagebands en donkere romantische sferen. Bij Donnerwetter zit niet de dood, maar het leven de band op de hielen. De intense liveshows klinken alsof Wilco, MGMT, White Denim, The Cramps en Grizzly.

Fratsen | 23.00 uur | NL

Begonnen als hippiepunkbandje eind jaren ’80 hief Fratsen zich in 1996 op. Na een afwezigheid van bijna twintig jaar brachten de heren in 2014 de comebackplaats ‘CASPAR’ uit. Een plaat die nog steeds sterk leunt op de kritisch/cryptische teksten van woordtovenaar Andre Manuel. Het onlangs gelanceerde album ‘SPOOKT’ is wat lichter van toon en er is meer ruimte voor elektronica en gastmusici waaronder zelfs wat strijkers en toeters en bellen.

Vrijdag 21 juli

Julian Sas | 20.30 uur | NL

Julian Sas, winnaar van de ‘European Blues Award for best Artist 2016’ is nationaal en internationaal geroemd om zijn gitaarspel en songwriting, Hij maakte zijn eerste album in 1996 en noemde het ‘ Where Will It End?!’ Een vraag die nog steeds niet beantwoord is. Nooit? Julian Sas is muzikant in hart en nieren. Op zijn dertiende besloot de jonge Sas zijn leven te wijden aan blues(rock). En de horizon is nog lang niet in zicht. Where Will It End? Nobody knows!

Tuxedo Buck | 23.00 uur | NL

Bij menig hardcore Austin-Texas-swamp-rocker, rockabilly & rock ‘n roller zal deze aankondiging met acute hartritmestoornissen gepaard gaan. Ja, ze zijn terug! Na eindeloos ‘aan soloprojecten te hebben gewerkt’ zijn ze weer in hun oorspronkelijke bezetting en brengen het bekende recept van ‘Johnny Cash die in een RockLab in Austin Texas gekruisd is met The Sex Pistols’! Wát een afsluiter.

BEKIJK HET DANSPROGRAMMA IN DE CLUB DE VILLE HIER

poppetjes