13767313_1104814532918064_6578058246071595374_o

MUZIEK

LET OP: dit is het programma van 2019. Het programma van 2020 verschijnt binnenkort!

‘t Eiland staat de hele week bol van muziek! Naast elke dag allerlei optredens op het Waalpodium worden iedere dag vanaf 14 uur plaatjes gedraaid op het stand door de Platenbus. Elke dag vanaf 22 uur mag er gedanst worden met een ander dj-collectief in de Club de Ville, en tussen 20.30 en 00.30 uur is het feest op het strand. Dansen met je voeten in het zand!

Het muziekprogramma is opgesteld in samenwerking met Doornroosje.  Er is iedere dag om 21.00 uur en om 23.00 uur een concert op het Waalpodium. Alle muziekoptredens zijn gratis toegankelijk.

PROGRAMMA OP HET WAALPODIUM

Zaterdag 13 juli

Jan Terlouw Junior & The Nightclub | 21.00 uur

Jan Terlouw Junior & The Nightclub nemen je mee in een ironische en Sin City-achtige wereld, met een nachtclub uit de jaren 20 als decor. Bezeten jazzvingers, een kleurrijk beeldverhaal en donkere thematiek tegenover zoete poprefreinen voeren je mee in een alternatieve realiteit en een maniakaal verhaal; een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen.

Michelle David & The Gospel Sessions | 23.00 uur

“Music that feeds the heart and soothes the soul”, dat is wat je kunt verwachten bij Michelle David & The Gospel Sessions. Twee jaar geleden zorgde ze al voor warme harten en  hallelujah’s op ’t hele Eiland, nu is ze terug met nóg meer muzikale liefde! Michelle David brengt haar interpretatie van gospel, gewikkeld in een dekentje van soul, blues, jazz en afrobeat met een boodschap van hoop, liefde en kracht. Hier wordt gedanst, gejuicht en genoten, dus Eiland, get ready to be GOSPELIZED!

Zondag 14 juli

Baskar| 21.00 uur

Een broeierige mix van instrumentale space-funk, afrobeat, psychedelica en een sporadische vleug experimentele jazz; dát is Baskar. Opwindende, loom swingende en krachtig stuwende tracks voeren je mee naar een psychedelisch paradijs waar het heerlijk vertoeven is. Alhoewel hun vintage sound soms nogal eigenwijs klinkt, staat de groove immer en altijd centraal. Kortom: stilstaan is geen optie!

Orkesta Mendoza (VS)| 23.00 uur

De muziek van Orkesta Mendoza past het ene moment in een klassieke western en het andere moment zou het de soundtrack kunnen zijn van een echte Tarantino-film. Frontman en Calexico-pianist Sergio Mendoza noemt het zelf “indie-mambo”, deze aanstekelijke en zomerse mix van mambo, filmmuziek, ranchera, surf en meer. Orkesta Mendoza begon in 2009 als een one-off hommage aan Cubaanse mambo-legende Perez Prado, maar het bleek veel te leuk om te stoppen! All the way from the USA, swingen op ’t Eiland!

Maandag 15 juli

TURBOGURU | 21.00 uur

De vijf guru’s van TURBOGURU nemen je mee op een muzikale reis naar verschillende landen. Onder begeleiding van pakkende balkan beats, Arabische trap en dansbare invloeden van over de hele wereld zet TURBOGURU een sfeer neer waarin het gehele publiek met z’n allen naar de verlichting gaat! Kortom, chakra’s van stal en shaken met die bekkenbron!

Memphis Maniacs | 23.00 uur

Een solide garantie voor een massaal feestende festivalweide: de Memphis Maniacs! Terug op ’t Eiland in 2019 met een festivalshow van internationaal niveau, waarbij de grenzen tussen genres, waanzin, vermaak en virtuositeit bruut om zeep worden geholpen. De Meesters van de Mash-up brengen niet alleen klassiekers, maar zijn ook helemaal van deze tijd met nummers van onder meer Macklemore en Martin Garrix. Neem knallers van hits uit zéér diverse genres, gooi alles door elkaar, laat vijf muzikanten het dak eraf spelen en dan heb je de Memphis Maniacs. Welkom terug op ’t Eiland!

Dinsdag 16 juli: Nijmeegse helden!

Waltzburg | 21.00 uur

Vandaag op alle muziekpodia: Nijmeegse helden! Indiepop die zich ergens tussen Kevin Morby en Vampire Weekend bevindt; dát is Waltzburg. Bij gebrek aan geld en wereldfaam noemen zij zichzelf een vriendenband, met gelaagde en energieke songs die vol tegenstrijdigheden zitten en het alledaagse leven bevragen. Met vijf bandleden op het podium worden de nummers omgezet naar een energiek en dansbaar geheel, en juist die balans zorgt voor de kracht van deze vriendengroep!

Black Bottle Riot | 23.00 uur

Vandaag op alle muziekpodia: Nijmeegse helden! Black Bottle Riot is een echte gitaarband en brengt een frisse wind in de rockscene, voor eenieder die fan is van stevige bluesrock. De vier Nijmeegse Rock ’n Rollers voelen zich overal thuis: op Eurosonic/Noorderslag, Down the Rabbit Hole, Zwarte Cross, in allerlei bluesclubs en nu zonder twijfel ook op ’t Eiland. Geef deze mannen een podium, wat speakers en een krat bier en zij zetten de hele boel on fire!

Roze Woensdag 17 juli

Thaïti | 21.00 uur

Thaïti staat garant voor een dansbare worldbeat met invloeden uit de R&B, Post Punk en 80s disco. Met hun eigenzinnige exotica-pop schildert Thaïti de kleuren van hun self-made jungle op ieder podium dat ze bespelen. Bewapend met percussie, synths, vibey vocals en een gezonde liefde voor zweterige grooves en hooks weten zij overal een gran fiesta achter te laten!

ABBA Fever XL | 23.00 uur

Mamma Mia wat een feest! Speciaal voor Roze Woensdag brengt ABBA Fever XL een ABBA-tribute van wereldklasse naar ‘t Eiland, met twee fantastische zangeressen en twee swingende rasmuzikanten op het podium. Dus Lay All Your Love op ’t Eiland en kom ouderwets uit je plaat gaan, want deze avond zijn jullie allemaal Dancing Queens!

Donderdag 18 juli

Gruppo Sportivo | 21.00 uur

Met ruim drie decennia op de teller kunnen we wel stellen dat Gruppo Sportivo een icoon is in de Nederlandse popmuziek. En na een meer dan geslaagde comeback in 2018 staan ze dit jaar op ’t Eiland, om jou te voorzien van vrolijke, catchy en met typische Sportivo-humor doorspekte pareltjes. Eigentijds en met een wat absurdistische knipoog brengen zij met veel spelvreugde zowel nieuw materiaal als oude hits!

De Swing op 't Eiland | vanaf 22.00 uur op Waalpodium, strand en in de Club de Ville

Op donderdagavond neemt De Swing opnieuw ’t Eiland over! Discotheek De Swing was van 1983 tot 2000 geopend in de Molenstraat in Nijmegen, en geeft nu voor de tweede keer een reünie op ’t Eiland. Alle muziekacts van deze avond zijn door De Swing geprogrammeerd, met op het Waalpodium oud-Swing dj Mark Wanders met Swing it Back: het beste van 17 jaar De Swing! Verwacht een flinke portie Alternative Rock, Grunge, Hiphop, Punk rock en gitaarpop.

Vrijdag 19 juli

Tim Knol & The Blue Grass Boogiemen | 21.00 uur

Liedjessmid/muzikant Tim Knol zorgde op eerdere edities van ’t Eiland al voor fijne muzikale zonsondergangen op het Waalpodium, en dit keer brengt hij zijn vrienden van The Blue Grass Boogiemen met zich mee! Samen brengen zij een jarenlange fascinatie voor Amerikaanse bluegrass ten gehore.

Brothers of Mercy | 23.00 uur

De vijf mannen van Brothers of Mercy zijn allen muzikanten met een passie voor de alternatieve muziek uit de jaren 80. Bekende en onbekende nummers uit deze jaren worden gemixt en gesmeed tot een lekker dansbaar geheel. Soms in het origineel, afgewisseld met compilaties van stijlen en bands uit deze periode: de Brothers of Mercy staan garant voor een feest der herkenning!

MEER MUZIEK

De Platenbus | za t/m vr | 14.00 - 20.30 uur (zondag, maandag en woensdag tot 00.30 uur) | strand

Tien jaar geleden draaide hij op ’t Eiland – dat toen nog Habana aan de Waal was – zijn allereerste plaatjes, en dit jaar is hij tot onze grote vreugde terug: De Platenbus! Vanuit een oude brandweerwagen draait dj Old Way iedere Eilanddag de meest dansbare platen van jaren terug, dus dat wordt zeven dagen lang losgaan op het strand!

Lindenberg Groove Orchestra | repetities ma, di, wo, uitvoering donderdag om 15.30 uur | 13.00 - 15.00 uur | Waalpodium

Zelf op het Waalpodium staan deze Vierdaagsefeesten? Dat kan! Neem deel aan het Lindenberg Groove Orchestra, een projectorkest voor jonge muzikanten tussen de 15 en 25 jaar. Op maandag, dinsdag en woensdag zijn er (openbare) repetities, op donderdag om 15.30 uur is er een uitvoering.

Kijk op de website van de Lindenberg voor meer info en schrijf je in!

poppetjes