DANSPROGRAMMA

LET OP: dit is het programma van 2019. Het programma van 2020 verschijnt binnenkort!

Elke dag dansen in de Club de Ville én op het Strand!

Terwijl je er overdag nog vertoeft met een hapje en een drankje transformeert de Club de Ville ’s avonds: daar mag gedanst worden! Met elke dag een ander dj-collectief, van 22.00 tot 00.30 uur.

Op het Strand dans je elke dag vanaf 14.00 uur bij de Platenbus met je voeten in het zand. Van 20.30 tot 00.30 is er elke dag een ander feestje – behalve op zondag, maandag en woensdag, dan draait de Platenbus gewoon lekker door tot 00.30 uur!

De Platenbus

platenbus-op-t-eiland

zaterdag, dinsdag, donderdag, vrijdag: 14.00 – 20.30 uur
zondag, maandag en woensdag: 14.00 – 00.30 uur

Tien jaar geleden draaide hij op ’t Eiland – dat toen nog Habana aan de Waal was – zijn allereerste plaatjes, en dit jaar is hij tot onze grote vreugde terug: De Platenbus! Vanuit een oude brandweerwagen draait dj Old Way iedere Eilanddag de meest dansbare platen van jaren terug, dus dat wordt zeven dagen lang losgaan op het strand!

Zaterdag 13 juli

zusje-van-debbie-vierkant

Het Zusje van Debbie gaat Stranddansen | 20.30 – 00.30 uur | Strand

Oh yes, ook dit jaar maakt het Zusje van Debbie weer de oversteek en trapt ze de Vierdaagsefeesten af op het strand van Festival op ’t Eiland! Dat wordt weer een avondje sfeervol dansen met de ondergaande zon aan de ene kant, de skyline van Nijmegen aan de andere kant en het zand tussen je tenen. Kortom: biertje halen, schoenen uit en stranddansen maar!

bobalicious

Bobalicious | 22.00 – 00.30 uur | Club de Ville

Bob Bossaert. BBB. Het Brein, de Beats & de Ballen. Geef ‘m een dj-booth en hij krijgt vleugels, letterlijk. Groen en rood, vol passie. Als de volslagen superheld BoBaLiciouS – aka Mega Mestizo Madness – neemt hij al zijn weerloze toehoorders mee op een waanzinnige wereldreis met de meest mysterieuze muzikale tussenstops. Cross-over met slechts één constante: dansbaar als de neten. Stilstaan is strafbaar, zelfs de dageraad danst dreigend deinend de koele schemering van zich af. Nu jij!

Zondag 14 juli

johnny-smoke

DJ Johnny Smoke | 22.00 – 00.30 uur | Club de Ville

Dj Johnny Smoke is niet alleen de man met de zeer grote en brede platencollectie, maar ook mede-eigenaar van de Waaghals, muziekfreak, vinylverzamelaar en liefhebber van vele stijlen aan muziek. Als dj weet hij het publiek te verrassen en trakteren op onbekende parels, klassiekers en de heetste platen uit 60 jaar popmuziek. En dat allemaal van analoog vinyl: LEKKER!

Maandag 15 juli

OZO swingfeest in de Vereeniging, 20 jaar. Nijmegen, 17-12-2016 .

OZO Swingfeesten: DJ Marcel | 22.00 – 00.30 uur | Club de Ville

Op maandag komt OZO Swingfeesten naar ’t Eiland! Met vaste dj Marcel wordt dit gegarandeerd dansen op de meest uiteenlopende muziekgenres – van 80s en 90s tot aan house en de moderne generatie – met een vette knipoog naar “toen”!

Dinsdag 16 juli: Nijmeegse helden!

nachtburgemeester

Night Mayor on the beach | 20.30 – 00.30 uur | Strand

Vandaag op alle muziekpodia: Nijmeegse helden! Samen met zijn meest muzikale vrienden komt onze eigen nachtburgemeester een hete avond draaien op ’t Eiland! Verwacht een verrassende set met het állerbeste van zijn vele acts, zoals De Tropen, Slowpoke, Rimini Rimmers, Scrambled en meer. Aan tropische sounds, Pop, Coke Rock Disco, Italo, Funk en nog veel meer billenschuddende vibes zal het in ieder geval niet ontbreken!

donkey-tonk

Donkey Tonk | 22.00 – 00.30 uur | Club de Ville

Vandaag op alle muziekpodia: Nijmeegse helden! Donkey Tonk is dé vintage dj-installatie bestaande uit ezel met huifkar. Volledig in stijl van een ouderwetse schillenboer – met vleugjes gipsy, Mexico en het platteland van de V.S. – zorgt Donkey Tonk voor een sfeervol decor met passende muziek. Blues, country, jazz, rock & roll; het komt allemaal voorbij, en uiteraard uitsluitend op vinyl!

Roze Woensdag 17 juli

Drukwerk

Sweaty Disco, Pim Pam Pompen & Mary Miracle: Coming Fout! | 22.00 – 00.30 uur | Club de Ville

Unicorns, zweetbandjes, pruiken, de állerbeste guilty pleasures en dat alles omlijst met een ruwe roze rand; dát is Coming Fout! Sweaty Disco, Pim Pam Pompen en Mary Miracle brengen het – speciaal voor Roze Woensdag – in een doldwaze en dynamische show naar Festival op ’t Eiland. Van ABBA naar Queen, van Céline Dion naar Bon Jovi en hier en daar een 90s dansplaat om het af te toppen. Dansen en zingen gegarandeerd!

Donderdag 18 juli

20180719-4df2018-sfeer-willem-melssen-07

De Swing op ’t Eiland | vanaf 20.30 uur op het Strand en vanaf 22 uur op Waalpodium en Club de Ville

Op donderdagavond neemt De Swing ’t Eiland over! Discotheek De Swing was van 1983 tot 2000 geopend in de Molenstraat in Nijmegen, en geeft nu voor de tweede keer een reünie op ’t Eiland. Alle muziekacts van deze avond zijn door De Swing geprogrammeerd. In Club de Ville zie je oud-Swing dj Bart Timmers en vrienden met 80s Alternative: New Wave, Post Punk, Britpop, Electro Pop en Ska! Op het strand staan dj’s J-Flava & Percy met de 90s: “this is how we did it”! Verwacht een flinke portie R&B, Hiphop, Swingbeat en Reggae.

Vrijdag 19 juli

yallah-yallah

Yallah! Yallah! | 22.00 – 01.00 uur | Strand

Yallah! Yallah! belooft een avond ramvol Marokkaanse hiphop, reggaeton uit Egypte en Israël, speeddabke uit Libanon, trap uit Syrië, Palestijnse hiphop en talloze andere vibes uit het Midden-Oosten! Dj’s Diggers Tommi en Slowpoke laten je alle hoeken van de dansvloer zien, en met name die aan de Oostkant. Zomerse Arabic vibes voor iedereen die in is voor een kruidige dosis beats!

de-leven-logo

De Leven | 22.00 – 01.00 uur | Club de Ville

Yes, De Leven op je Eiland! De Leven verlaat het vaste land en komt naar jou toe, om je Vierdaagseweek helemaal lekker af te sluiten. Het concept is duidelijk: zij zorgen voor de beste (not so) guilty pleasures, dance classics en harde bangers waarvan je niet eens wist dat je ze wilde horen, jullie trekken je mooiste slippers, rokjes, zonnebrillen, korte broekjes en jurkjes uit de kast, en samen vieren we dansend en zingend De Leven!