KINDERPROGRAMMA

Overdag is ‘t Eiland een paradijs voor de kleintjes. Er is van alles te beleven, van een nostalgische kermis met een draaimolen, zweefmolen, schiettent en touwtje trektent tot de grootste zandbak van Nijmegen! Bovendien is er iedere dag een gratis kindervoorstelling te zien én kan je elke dag terecht bij de Lindenberg Talententuin. Of ga lekker zelf het Eiland ontdekken, met Expeditie Eiland!

Het kinderprogramma is tot stand gekomen in samenwerking met de Lindenberg huis voor de kunsten.

Zaterdag 15 juli

Meneer Monster – Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn hoofd gepoept heeft (2+) | Strandpodium | 14.30 en 16.00 uur | voorstelling

Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet een hoop wonderlijke dieren die duidelijk maken dat zij het in ieder geval niet waren. Maar dan zijn er gelukkig twee strontvliegen die hem helpen. Een fysieke, hilarische, bijna woordloze slapstickvoorstelling.

Zondag 16 juli

De Stilte – 3x3 | Strandpodium | 14.30 en 15.30 uur | voorstelling

Het recept is steeds hetzelfde: talentvolle makers in dans en muziek worden uitgedaagd om binnen een strak kader van 3×3 minuten op een dansvloer van 3×3 meter, een voorstelling te creëren met één danser en één muzikant. De muziek wordt net als de dans live uitgevoerd.

Emmertrommelen | 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur | workshop

Muziekdocent Tudor Rutjes en gitarist Mark de Grauw hebben hun krachten gebundeld en geven op unieke, energieke en educatieve wijze een workshop EmmerTrommelen. Met het Super-EmmerTrommel-drumstel, elektrische gitaar, emmers en stokken zorgen zij voor een spetterende, dynamische en onvergetelijke gebeurtenis voor scholen, bedrijven en festivals.

Maandag 17 juli

Het Kleine Theater – Het Zigeunermeisje (2+) | Strandpodium | 14.30 uur | voorstelling

Er zat een klein Zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen, al honderden jaren. Ze heeft er genoeg van! Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo’n verdrietig liedje. Zat ze maar in een vrolijker liedje! Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud Hollandse liedjes en vreemde figuren.

Open instuif circus | 14.00-18.00 uur | workshop

Een circusworkshop waarbij de kinderen allerlei circusdisciplines kunnen uitproberen. Onder begeleiding van een professionele circusdocent kunnen ze aan de slag met jongleren met ballen of doekjes, diaboloën, acrobatiek, bordje draaien, flower sticks, koordlopen, een- en anderwieligen en nog meer. De workshop wordt gehouden op een pistekleed met een echte artiesteningang en circusmuziek.

Dinsdag 18 juli

Sanne Zweije – TRUI (4+) | Strandpodium | 14.30 en 15.30 uur | voorstelling

Een trui is heel normaal. Tenzij je er samen inkruipt en er een viervoetig monster of een tweehoofdige bangeschijterd van maakt. Twee spelers, onbegrensde fantasie en een paar kledingstukken zijn de ingrediënten van de lichtvoetige voorstelling TRUI. Wat voor enge types, bizarre wezens en vergeten figuurtjes liggen in jouw kledingkast?

Bodypercussie | 15.00-15.30 uur en 16.00-16.30 uur | workshop

Stamp klap stampstamp klap! Maak swingende ritmes met je lichaam: je handen, voeten en stem. In deze workshop bodypercussie ervaar je het plezier van het muziek maken met het simpelste muziek instrument dat we altijd bij de hand hebben; ons lichaam! Bodypercussie is een combinatie van ritme en beweging, waarbij swingende ritmes met en op het lichaam vertolkt worden. Het swingt én ziet er goed uit: een plezier voor oog en oor!
Verder hebben we helemaal niks nodig. Als jij er bent kunnen we beginnen!

Docent: Frederike de Winter

Woensdag 19 juli

Harro van Lien - Woeste Willem (4+) | Strandpodium | 14.30 en 15.30 uur | voorstelling

Willem woont aan de rand van het bos. Hij geniet van de rust die hij heeft verdiend na een leven vol gevaarlijke avonturen. Hij zingt zeerovers liedjes, loert wat door zijn verrekijker tot opeens een klein jongetje de rust verstoort. Woeste Willem is een vertelvoorstelling over stoer doen, bang zijn en vriendschappen die je niet aan ziet komen.

Donderdag 20 juli

Drumdrumdrum.nl – Banwakaboom (4+) | Strandpodium | 14.30 en 15.30 uur | voorstelling

Drumdrumdrum.nl, de makers van de succesvolle voorstellingen BOOMWHAKALAA!! en BANBANKUNE, brengen de leukste en meest energieke liedjes uit beide shows. In deze greatest hits geniet je opnieuw van de spetterende percussiesolo’s en meezingers in een typisch Caribisch jasje. En natuurlijk mag je weer meedansen, -spelen en -zingen!

Vrijdag 21 juli

Ellen Smets Theater – Broemmm! (2+) | Strandpodium | 14.30 uur

Broemmm! is een beeldende en interactieve voorstelling vol avontuur waarin het thema peuter- en kleuterdriften op humoristische wijze verbeeld wordt. Het zelf willen doen, tegen de draad in zijn, ‘ja’ roepen als er ‘nee’ wordt gezegd, ‘nee’ stampen als er ‘ja’ wordt verteld, maken de voorstelling voor zowel kinderen als hun ouders zeer herkenbaar.

talententuin-op-t-eiland_trs3

Lindenberg Talententuin

Elke dag | 13.00-14.30 uur en 15.00-16.30 uur

De Lindenberg Talententuin is een vrolijke en bonte tuin waar kinderen allerlei kunstzinnige activiteiten kunnen doen onder leiding van onze kundige Lindenbergdocenten. Elke middag van Festival op ‘t Eiland gaan we van 13.00-14.30 uur en van 15.00-16.30 uur  knutselen. We maken mooie dingen die passen bij ‘t Eiland: bonte vissen, bootjes of windmolentjes bijvoorbeeld!

Iedere dag schrijven we op het krijtbord bij de Talententuin wat we die dag gaan doen. Alle activiteiten zijn gratis, en zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar (maar misschien zal je vader of moeder je wel een beetje moeten helpen).

kompas_trs3

Expeditie Eiland

Elke dag | 12.00-19.00 uur

Wist jij dat het eiland waar Festival op ’t eiland plaatsvindt pas twee jaar oud is? Dat maakt het een bijzondere plek. Zo wonen de meeste planten en dieren er pas net. Ga zelf op onderzoek uit om meer over het eiland en zijn bewoners te weten te komen.

De expeditie zit vol met allerlei proefjes en spelletjes. Vind jij alle planten op de plantenbingokaart? Welke vogels en andere dieren kun je spotten? En wat is het verschil tussen het water van de Waal en de Spiegelwaal? Haal samen met je ouder(s) een expeditiekoffer op bij de ingang van het festival en ga op pad met je schepnet, loep en verrekijker.

Je kan de expeditie de hele week doen, wanneer je zelf wil. Op zaterdag 15 juli en vrijdag 21 juli krijg je om 14:00 uur hulp van een echte bioloog, professor Leon Lamers van de Radboud Universiteit. Hij gaat dan mee op de expeditie en vertelt je alles over dit speciale eiland en zijn bewoners.

Je kunt de expeditiekoffer iedere dag ophalen bij de informatiebalie tussen 12.00-19.00. Er moet wel een ouder (of verzorger) mee en er is een borg van €10,- per koffer. Die krijg je dus gewoon weer terug bij het inleveren van de koffer. Dus: trek je rubberlaarzen aan en ga op Expeditie Eiland!