PROGRAMMA EILANDTHEATER

De eerste namen voor het Eilandtheater 2018 zijn bekend!

Zoutmus – Kuikens van beton

zaterdag 14 juli | muziektheater | Eilandtheater | 19.30 uur

329-9396-zoutmus-kuikens-van-beton-liggend-copyright-hans-boddeke

Kuikens van beton is een komisch muziekspektakel waarin de absurdistische scènes elkaar in moordend tempo opvolgen. Van een retestrakke funk/rockband transformeren de vijf jongemannen van Zoutmus moeiteloos naar een droogkomische deurscène, gevolgd door een maffiaslak, een ridder zonder bereik, iemand die een AA-batterij nodig heeft op een begrafenis en een mannetje van metaal.

Zoutmus neemt je mee in hun onvoorspelbare trip en leert je je eigen maniakale lach kennen. Hallo? Het enthousiasme, de branie en de energie spat van het podium. Een belevenis van alle werelddelen!

Kaarten zijn vanaf maandag 14 mei 10 uur te koop op www.delindenberg.com.

Radboud sterrenkundige Marc Klein Wolt & The Hubschrauber  – Stijgen naar eenzame hoogte 

maandag 16 juli | lezing met muziek | Eilandtheater | 19.30 uur

the-hubschrauber

Nijmeegse indierockband The Hubschrauber had een wens: dat hun muziek mee de ruimte in ging. Dat vertelde de band tijdens een uitzending van de Staat van Stasse op Radio 2. Sterrenkundige Marc Klein Wolt zat te luisteren naar de radio en belde de presentator: daar kon hij wel voor zorgen! Marc Klein Wolt is betrokken bij een Chinese maanmissie dit jaar, en hij wil er wel voor zorgen dat de cd van The Hubschrauber mee de ruimte ingaat.

De Chinezen willen aan de achterkant van de maan onderzoek doen naar de geologische omstandigheden en het ontstaan van de oerknal. Die achterkant is nog onontgonnen terrein voor sterrenkundigen, maar wel heel interessant: voor de Chinezen omdat ze de eersten zullen zijn die daar komen, voor de Nederlandse sterrenkundigen omdat ze verwachten dat dat de beste plek is om radiostraling van de eerste tijd na de oerknal op te vangen.

Tijdens deze voorstelling zal Marc Klein Wolt vertellen over die ruimtemissie. Zijn lezing wordt muzikaal omlijst door The Hubschrauber.

Kaarten zijn vanaf maandag 14 mei om 10 uur te koop op www.delindenberg.com.

Mirthe Dokter & Tim Hammer – De Balts

dinsdag 17 juli | multidisciplinair spektakel | Eilandtheater | 19.30 uur

de-balts

Dieren halen alles uit de kast in hun zoektocht naar de meest geschikte partner. Tim Hammer en Mirthe Dokter onderzoeken via muziek, mime, maskers en illustraties dit dierlijke gedrag. Wat is de verwantschap met de mens?

In deze montagevoorstelling tonen zij eigen versies van de dierlijke baltstaal. Elke diersoort gaat weer anders om met verovering en verleiding. Hoe doet de mens dat? Zijn wij onze balts vergeten of zijn onze driften minder zichtbaar geworden? Hebben we in de verleiding nog iets te bepalen of zijn zelfs onze meest rationele overwegingen eigenlijk het spel van hormonen?

Voor de ogen van de kijker worden verschillende dieren tot leven gewekt. Al rappend, dansend, tekenend, verkledend en musicerend veroveren Tim en Mirthe elkaar voor de ogen van het publiek.

Kaarten zijn vanaf maandag 14 mei om 10 uur te koop via www.delindenberg.com.

Javier Guzman – Ga-Bie-Jer

woensdag 18 juli | cabaret | Eilandtheater | 19.30 uur

javier-guzman-ga-bie-jer-fotograaf-chlo-leenheer

Javier Guzman wil zich even voorstellen. Netjes en keurig, zoals het hoort. Misschien kent u hem al van zeven avondvullende voorstellingen, vijf Sinterklaasconferences en een Oudejaarsconference… Maar durft u te zeggen of u hem echt kent? En hoe spreek je zijn naam eigenlijk uit?

In de voorstelling Ga-Bie-Jer stelt Javier zich opnieuw voor. Hij laat zien dat hij eigenlijk beleefd en goed gemanierd is. Dat hij echt wel zijn woede kan beheersen. Dat in een tijd van spanningen, angst en een hoop geschreeuw, hij juist de koelte weet te bewaren. Dat hij nou eindelijk VERDOMME EEN KEER RUSTIG BLIJFT.

In Ga-Bie-Jer gaat hij niet om zomaar schreeuwen. Javier zal genuanceerd blijven en verhelderend de problemen duiden. Laten we beginnen bij het begin. Ga-Bie-Jer. Zo spreek je het uit.

Kaarten zijn vanaf maandag 14 mei te koop op www.delindenberg.com.