13767313_1104814532918064_6578058246071595374_o

VRIJWILLIGERS

We hebben op dit moment genoeg vrijwilligers voor Festival op ’t Eiland 2017. Je kan je niet meer inschrijven.
Heb je de pont gemist? Volgend jaar is je hulp weer van harte welkom!

Wanneer

De opbouw van het festival start op maandag 10 juli tot en met vrijdag 14 juli. Het festival zelf vindt plaats van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 juli.  Na het festival zijn er nog twee afbouwdagen: zaterdag 22 juli en zondag 23 juli.

We zoeken vrijwilligers voor zowel de op- en afbouw, als voor tijdens het festival zelf. Voor sommige functies zijn maar een beperkt aantal plekken dus geef je voor verschillende taken op zodat we je flexibel kunnen indelen. Wil je liever achter de bar werken? Stuur dan een mail naar Eventure op rolf@eventure.nl met de mededeling dat je graag op het Eiland wilt werken. Eventure verzorgt dit jaar voor het festival de werving, administratie en roostering van het barpersoneel.

Werktijden

Een werkdag als vrijwilliger duurt ongeveer zeven uur. Afhankelijk van je dienst kan dit meer of minder zijn, maar je houdt dus nog genoeg vrije tijd over om zelf ook te kunnen genieten van het festival en de Zomerfeesten. Om ervoor te zorgen dat iedereen eerlijk wordt beloond voor zijn/haar inzet is je beloning afhankelijk van het aantal gewerkte uren.

Wat

Je werkt tenminste drie diensten. Hiervoor krijg je:

  • Een hele gezellige tijd met een enthousiast team op het mooiste plekje van Nijmegen
  • Voorbereidingsbijeenkomsten zodat je goed geïnformeerd aan de slag kan gaan
  • Een vrijwilligersvergoeding van maximaal 4,50 per uur*
  • Een medewerkers T-shirt
  • Eventueel lunch en/of diner als dit binnen je dienst valt
  • Een afsluitend feest voor vrijwilligers en medewerkers

Vergoedingen

*In de volgende gevallen krijg je een vrijwilligersvergoeding:

  • Je bent 23 jaar of ouder: je krijgt een vergoeding van maximaal € 4,50 per uur, met een maximum van € 150 per maand en € 1.500 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor je inzet.
  • Je bent jonger dan 23 jaar: je krijgt een vergoeding van maximaal € 2,50 per uur, met een maximum van € 150 per maand en € 1.500 per jaar. Deze maximumbedragen gelden voor het totaal van de vergoeding voor je inzet.

Als je alleen deze vrijwilligersvergoeding bij Festival op ’t Eiland krijgt, dan is de vergoeding onbelast. Wij hoeven deze vergoedingen niet door te geven aan de belastingdienst. Let wel op: als je bij meerdere organisaties vrijwilligersvergoedingen ontvangt, wat het totaalbedrag is.

Als je een bijstandsuitkering ontvangt en vrijwilligerswerk doet

Krijg je een bijstandsuitkering en daarnaast een vergoeding voor vrijwilligerswerk? Dan verandert de hoogte van je uitkering niet als de vergoeding voor het vrijwilligerswerk maximaal €95,- per maand is en maximaal €764,- per jaar.

Als het gaat om vrijwilligerswerk dat de gemeente noodzakelijk vindt voor je re-integratie, dan verandert de hoogte van uw uitkering niet als de vrijwilligersvergoeding niet hoger is dan € 150 per maand en € 1.500 per jaar.