Eerste namen bekend

Eilandtheater

In het roemruchte Eilandtheater zijn ook dit jaar zeven avonden voorstellingen te zien. East Side Comedy Night is terug, dit jaar met niemand minder dan Leon van der Zanden en Emiel van der Logt te gast, en ook Stoere Mannen Sterke Verhalen i.s.m. Bibliotheek Gelderland Zuid heeft niet de minste gast opgesnord: Herman Brusselmans komt naar ’t Eiland! Daarnaast zijn er voorstellingen van Jules Deelder, Sven Ratzke, Katinka Polderman en Ronald Snijders. Als laatste  Patrick Nederkoorn en Oscar Kocken, die het levensverhaal van een volstrekt Onbekende Nederlander centraal zullen stellen in hun unieke concept ‘Zomaargasten’. Kaartverkoop start 29 mei.

Muziek

Naast allerlei grote en kleine bands en elke dag tussen 14 en 23 uur dj’s op het strand, vliegt het Eiland weer een enorme variatie aan muzikaal spektakel in voor haar Waalpodium deze Vierdaagsefeesten. Waar de ene dag het populaire Memphis Maniacs de voetjes van de vloer dwingt, ontlokt de volgende dag Michelle David & The Gospel Sessions moeiteloos een overtuigd halleluja uit iedere mond. Én, iedere dag vult een ander dj-collectief de dansvloer van de Club de Ville, waaronder De Tropen en de Loco Loco Discoshow. Daar mag gedanst worden!

En meer!

Op het Eiland is de hele dag door van alles te zien. Van internationaal straattheater op het Strandpodium tot de meest rare acts en figuren die je zomaar overal op het Eiland tegen het lijf kan lopen. Wel eens van de Spurting Man gehoord?  Voor wat bezinning zal Radboud Reflects de Waal oversteken, met een dagelijkse lezing en live publieksonderzoeken en experimenten – leer je nog wat bij ook.

Kids

Natuurlijk zijn ook de kinderen niet vergeten. Met iedere dag een andere kindervoorstelling, knutselen, workshops, kermisattracties… En je kan de hele week op onderzoek uit gaan op het Eiland, met Expeditie Eiland. Of ga je toch  liever gewoon lekker raggen in de zandbak?

Hapje drankje

Naast voldoende barren voor de nodige vochttoediening eet je op het Eiland lekker en uitgebreid bij de Club de Ville. Of je snackt uit het vuistje bij een van de vele eetstandjes: van pannenkoek of hamburger tot Libanees platbrood en wokgerechten.

Praktisch

Festival op ’t Eiland vindt op 15 t/m 21 juli van 12 uur ’s middags tot 1 uur ’s nachts plaats op het Nijmeegse Stadseiland. Het volledige programma verschijnt binnenkort op deze website en op www.vierdaagsefeesten.nl. Festival op ’t Eiland is gratis te bezoeken, met uitzondering van de voorstellingen in het Eilandtheater.

Kaartverkoop voor het Eilandtheater start 29 mei via deze website!