DANSPROGRAMMA

Elke dag dansen in de Club de Ville én op het Strand!

Terwijl je er overdag nog vertoeft met een hapje en een drankje transformeert de Club de Ville ’s avonds: daar mag gedanst worden! Met elke dag een ander dj-collectief, van 21.00 of 22.00 tot 00.30 uur.

Op het Strand dans je elke avond vanaf 21.00 uur met je voeten in het zand. Met elke dag een ander feestje!

Zaterdag 16 juli

zusje-1

Het Zusje van Debbie  | 21.00 – 00.30 uur | ’t hele Eiland

Na twee Vierdaagsefeestenloze-zomers kan het Zusje van Debbie niet wachten om de mooiste week van het jaar weer groots te vieren. Traditiegetrouw maken ze de eerste dag de oversteek en trappen ze de Vierdaagsefeesten af op Festival op ‘t Eiland. Dat wordt weer een avondje sfeervol dansen met de ondergaande zon aan de ene kant, de skyline van Nijmegen aan de andere kant en het zand tussen je tenen. Op het hele Eilandterrein zwaait het Zusje van Debbie de scepter deze zaterdagavond en valt er van alles te beleven. Dus pak die fiets, daal de brug af, trap je schoenen uit, haal je biertje en je zit de rest van de avond gebakken. Beter kun je je Vierdaagseweek niet beginnen dachten we zo!  

Zondag 17 juli

parasol_20210828_paul-wijsen_afterpost_2048px_clean-49-002

Parasól | 21.00 – 00.30 uur | Strand

Parasól is begonnen in een woonkamer, uit nieuwgierigheid, baldadigheid, liefde voor de muziek en het koesteren van saamhorigheid. Via feesten in Doornroosje en in het openluchttheater van de Goffert komen ze nu op ‘t Eiland een feestje bouwen.  Op ons eigen tropische eiland laten we zondagavond de tijd stil staan. Verwacht de lekkerste tropische klanken, de meest sexy disco en de opwindendste dansklassiekers. 

60963496_410630456189368_4590787605213216768_n

De Leven | 21.00 – 00.30 uur | Club de Ville

Welkom op de Farewell-tour van De Leven. 2022 wordt ons afscheid, maar dat kan natuurlijk niet zonder langs te komen bij Festival op ’t Eiland. En daarom presenteren we jullie: De Leven op je Eiland!! De Leven verlaat het vaste land om ’t Eiland op zijn kop te zetten. Inmiddels is het concept wel duidelijk. De Leven zorgt voor (not so) guiltypleasures, danceclassics en harde bangers waarvan je niet wist dat je die graag wilde horen. Jullie trekken je mooiste slippers, rokjes, zonnebrillen, korte broekjes & jurkjes aan. Samen vieren we dansend en zingend De Leven!

Maandag 18 juli

© Dennis Bouman – Contact before commercial use

STASH ft. The ones that got away & Dj Wannabe A Star | 21.00-00.30 uur | Strand

STASH kidnapt jouw favoriete tracks. Geeft aan de dansvloer terug wat ze gestolen hebben van de rijken. Waar ze hun diamanten polijsten. Waar ze onbeschaamd vertellen. Waar niks taboe is. Waar we allemaal samen dansen op de schouders van reuzen. Waar we onze STASH vieren! The ones that got away is het nieuwste project van de mannen achter de Memphis Maniacs: een live elektronische muziekervaring van de meesters van de mash-ups. Dj Wannabe A Star maakt de avond compleet en neemt je met haar wilde energie mee op een achtbaanrit door de elektronische onderwereld. 

2021-03-radio10-rene-verkerk-half

Radio 10 | 22.00-00.30 uur | Club de Ville

Radio 10 DJ René Verkerk draait de grootste hits aller tijden. Met bekende hits van Robbie Williams tot Michael Jackson en van Bruno Mars tot Adele worden deze uren een feest der herkenning! 

Dinsdag 19 juli

vlegel-2

De Vlegels | 21.00 – 00.30 uur | Strand

Kom je billen schuren en in het zand stampen tijdens Ben de Vlegel op ‘t Eiland. Pomp jij je strandbal op, dan pompt Ben cumbia en afrobeat uit de speakers. Met fantastische prijzen… prijzen… prijzen (echo) bij het Levensgroot Hengelsportspel… spel… spel! Dus hengel naar die vis, bitch. Altijd beet!  

bobalicious

Bobalicious | 22.00 – 00.30 uur | Club de Ville

Bobalicious energieke draaistijl gaat van Arabische naar Braziliaanse grooves en Afro ritmes, met een hoog dansbaarheid gehalte. Stijlen, genres en tijdperken lopen hier naadloos over in elkaar, in een originele set die vooral geweldig voelt. Bobalicious stond eerder op plekken zoals Werchter, De Zwarte Cross, Sziget, en ’t Eiland natuurlijk.  

Roze Woensdag 20 juli

–

OZO: DJ Marcel | 21.00 – 00.30 uur | Strand

DJ Marcel (Ravesteijn) is een van de vaste dj’s in de line up van de OZO dansfeesten in Nijmegen (zie www.ozo.nu). Met Amsterdam als thuisbasis heeft hij de mogelijkheid gehad om zijn soul, funk, disco, dance, house en pop-mixen uit het verleden in alle windstreken te laten horen. Als resident van onder andere ‘De Club’, ‘Sinners’, ‘Paleis Soestdijk’, ‘Sneakerz’ en ‘The Bell´s Club’ is Marcel door alle stijlen in de dance-scene gewandeld. Bij de OZO dansfeesten kom je DJ Marcel tegen in zowel de line up voor de ’80-ties en ’90-ties alsook voor de housemuziek. Kom lekker dansen met DJ Marcel! 

loco-loco-discoshow-01-foto-met-naamsvermelding-edwin-smits

Loco Loco Discoshow | 22.00-00.30 uur | Club de Ville 

De Loco Loco Discoshow is al jaren een begrip in het feestcircuit. Op festivals als Zwarte Cross, Pinkpop, Lowlands, Paaspop, Concert at Sea en Terschellings Oerol brachten zij het publiek in een abnormale feestelijke extase. En natuurlijk waren zij al vele malen op ’t Eiland! Deze DJ’s gaan verder waar anderen stoppen, want wat moet een DJ met korfbalbekers en bladblazers? De Loco’s schakelen moeiteloos tussen ouderwetse gezelligheid en moderne hits. Disco, New Wave, Rock en onvervalste Meezingers, maar ook vette Partyknallers en Dansplaten van de 90’s tot nu. Onder leiding van MC Stevie Starlight presenteren ze in hoog tempo tussen de muziek door vermakelijke interactieve spelletjes, waaronder de inmiddels wereldberoemde ‘Sambaballen Wedstrijd’ en de ‘Vlaggenzwaai Competitie’. Het publiek kan hiermee schitterende sportprijzen winnen of zo’n handgeslagen Loco Loco gouden medaille. Zinvol? Nee, maar wel erg leuk! De voetjes gaan gegarandeerd van de vloer. Kortom, alles Loco? 

Donderdag 21 juli

056-www.neofoto.nl-img_8492

De Swing op ’t Eiland | vanaf 21.00-00.30 uur | ’t hele Eiland

Op donderdagavond neemt De Swing ’t Eiland over! Discotheek De Swing was van 1983 tot 2000 geopend in de Molenstraat in Nijmegen, en geeft nu voor de derde keer een reünie op ’t Eiland. Alle muziekacts van deze avond zijn door De Swing geprogrammeerd. In Club de Ville zie je oud-Swing DJ’s Bart en Tineke met 80s Alternative: New Wave, Post Punk, Britpop, Electro Pop en Ska! Op het strand staat DJ Mark Wanders met Swing it Back: het beste van 17 jaar de Swing. Op het Terras is de Swing Request met DJ’s Sam en Imro: vraag jouw favoriete Swing nummer aan. Dat wordt feesten als vanouds!  

Vrijdag 22 juli

boomshakalak-soundsystem-1

Boomshakalak Soundsystem | 21.00 – 01.00 uur | Strand

Boomshakalak Soundsystem floreert als een organisch Dj-collectief met in de kern Jimmy Spliff, King Chubby, Irie Badeo, DJ Gozert, Dawn Panty, Keizer Skarel & Deejay Durian. Ze stonden al wel eens op Solar Weekend Festival, Paaspop, Huntenpop, Extrema Outdoor en Lowlands. Verwacht dancehall, toasters, (skinhead) reggae, calypso en dub(step). Boomshakalak Soundsystem laat alle harten voelen wat zo lekker is aan Jamaica, Brabant en reggae. Irie! 

tony-terrific

Tony Terrific | 22.00 – 23.30 uur | Club de Ville

Met zijn brede glimlach, zijn ongekende charmes en een primadeluxe mix van muziek en entertainment zet de altijd energieke Tony Terrific een onvergetelijke show neer die garant staat voor een superaanstekelijke feestsfeer. Onder het genot van de lekkerste funk, pop, rock, dance en guilty pleasures van de afgelopen 50 jaar is het weer goed toeven op de dansvloer! Wij mochten Tony al vaker verwelkomen op ’t Eiland, maar ook op Paaspop, Concert At Sea en Zwarte Cross is hij een graag geziene gast. 

sweaty-disco

Sweaty Disco | 23.30 – 01.00 uur | Club de Ville

Ze hebben zich al vele malen bewezen op ’t Eiland, en zijn dit jaar uiteraard weer van de partij: Sweaty Disco! Uw favoriete fitnessinstructeurs in strakke pakjes, met bakken hits uit de 80’s & 90’s. Schaamteloos meebrallen terwijl je je een kuitkramp danst. Veni Vidi Spandex!