KINDERPROGRAMMA

LET OP: Dit is het programma van Festival op ’t Eiland 2018!
Het programma voor 2019 volgt binnenkort.

Iedere dag om drie uur is er een jeugdvoorstelling in het Eilandtheater op Festival op ’t Eiland. Een voorstelling bijwonen kost 1 Eilandmuntje, die gewoon aan de ingang van de tent betaald mag worden.

Daarnaast kan je elke dag aan de slag in de Lindenberg Talententuin, met Oddstream of op Expeditie Eiland. Onderaan deze pagina lees je daar alles over!

Het kinderprogramma is tot stand gekomen in samenwerking met de Lindenberg huis voor de kunsten.

Zaterdag 14 juli 2018

Dirk Scheele – Zomerpopconcert (2-7 jaar) | muziektheater | 15 uur

Kinderpopster Dirk Scheele maakt vrolijke liedjes voor kinderen vanaf 2 jaar. Je kent hem misschien wel van tv of zijn populaire YouTube-kanaal! In dit Zomerpopconcert neemt hij je mee op vakantie met zijn vrolijke, zonnige hits. Iedereen mag meedoen, en er mag gedanst worden: als een echte Spaanse danseres, of rondstampend als een beer. Dirk maakt ook altijd een nieuw liedje in zijn voorstelling, samen met jullie. En hij speelt verzoeknummers!

Zondag 15 juli 2018

Kleintje Kaf – Olaf en de Pretraket (4+) | muziektheater | 15 uur

In  de  vierde  voorstelling  van  muziektheatergroep  Kleintje  Kaf  zoekt  Olaf  het  hoger  op.  Het  nieuwsgierige  gansje  gaat  de  ruimte  in!  Aan  boord  van  ruimteschip  De  Pretraket  is  het  een  gezellige  boel  en  de  muzikanten  van  Kleintje  Kaf  spelen  als  vanouds  de  sterren  van  de  hemel.  Maar…  waarom  verdwijnen  alle  meegebrachte  knuffelbeesten?  De  astronauten  gaan  op  onderzoek  uit  en  raken  verstrikt  in  een  buitenaards  avontuur  met  vliegende  kop  en  schotels,  blauwe,  rode  en  zwarte  gaten  en  maffe  ruimtewezens.  Olaf,  we’ve  got  a  problem!

Maandag 16 juli 2018

Theatergroep Yalla Yalla – Amboula | theater | 15 uur

Hoera, je bent jarig! Maar wat doe je als je helemaal alleen bent? Nieuwe vrienden maken om een feestje mee te bouwen natuurlijk! Maar hoe doe je dat, als je het land waar je bent nog niet zo goed kent? Theatermaker Achref is zelf nog  maar kort in Nederland. Voor deze familievoorstelling onderzocht hij hoe je nieuwe vriendschappen sluit. Veel grappen maken, dat helpt. Dan heb je geen woorden nodig om er samen een  feestje van te maken. Deze voorstelling is een feestje op zich, en als publiek hoef je daar geen minuut van te missen.

Dinsdag 17 juli 2018

Michiel Hoving - Rund-O-Rama Theater Spektakel Festijn | muziektheater | 15 uur

Live liedjes, hoorspel, bloopers en andere onzin uit de tekenfilmserie Varkentje Rrrund.  Michiel Hoving, de maker van de serie gaat in gesprek met de tekenfilmfiguren. Wie is er uiteindelijk de baas? Varkentje Rrrund (uitgezonden bij tv-programma Het Klokhuis)  is de langstlopende tekenfilmserie ter wereld die door één persoon gemaakt wordt. De show wordt omlijst door livemuziek van een spetterende band.

Woensdag 18 juli 2018

Duda Paiva Company – Monsters (6+) | dans/poppenspel |15 uur

In Monsters vervagen de grenzen tussen mens en dier en tussen nep en echt. Het zijn dan ook wonderlijke wezens, die poppen van Duda Paiva Company. Ze hebben gekke koppen, vleugels en staarten. Maar ze hebben ook armen en benen: zijn het nou dieren of mensen? En zijn ze nou gemeen, of juist heel lief? Eén ding is zeker: niets is wat het lijkt in deze voorstelling vol slapstick. Want wie is nu écht het beest?

Donderdag 19 juli 2018

Mirthe Dokter – Kijk, ik zoek! | beeldend muziektheater | 15.00 en 16.00 uur

In Kijk, ik zoek! vertelt Mirthe met verf en kwast het verhaal over een onbekende wereld in het licht van een overheadprojector. Over een gevlucht jongetje dat in het donker wegsluipt uit een noodopvang, de straat op, rondkijkt, op zoek gaat. Kijk en zie een live geschilderd reuze prentenboek op papier, met zang en muziek, vanuit de ogen van een vreemdeling. Mirthe Dokter laat authentieke werelden ontstaan vanuit potten verf, overheadprojectors, knipsels, objecten en zang.

Vrijdag 20 juli 2018

Lefkop – Superloeser (5+) | theater | 15 uur

De superkracht van Joyce is dat ze knakworsten uit haar polsen kan schieten. Maar ja, daar heb je natuurlijk helemaal niks aan… Een spannend en hilarisch avontuur voor jong en zeker ook oud. Een komisch stuk over hoe je het beste omgaat met de dingen die je hebt, ook al lijken ze soms superonhandig en superstom.  Rotterdamse jeugdtheatergroep Lefkop  blijft met haar razendsnelle voorstellingen het publiek altijd een stapje voor.

talententuin-op-t-eiland_trs3

Lindenberg Talententuin

Elke dag | 13.30-15.00 uur en 15.30-17.30 uur 

De Lindenberg Talententuin is een vrolijke en bonte tuin waar kinderen allerlei kunstzinnige activiteiten kunnen doen onder leiding van onze kundige Lindenbergdocenten. Elke middag van Festival op ‘t Eiland gaan we van 13.30 tot 15.00 uur knutselen. We maken mooie dingen die passen bij ‘t Eiland: bonte vissen, bootjes of windmolentjes bijvoorbeeld!  Iedere dag schrijven we op het krijtbord bij de Talententuin wat we die dag gaan doen. Alle activiteiten zijn gratis, en zijn bedoeld voor kinderen van 4 tot 10 jaar (maar misschien zal je vader of moeder je wel een beetje  moeten helpen).

Elke middag tussen 15.30 tot 17.30 uur kan je met  docenten van Oddstream, het Nijmeegse platform voor kunst en technologie, aan de slag met korte stop motion animatiefilmpjes. In deze filmpjes beleeft het Eilandmannetje de wildste avonturen, die je zelf gaat bedenken én zelf gaat opnemen. Ook deze activiteit is gratis maar hiervoor moet je iets ouder zijn: 8 jaar of ouder.

verrekijker-expeditie-eiland

Expeditie Eiland

Elke dag | 14.00-18.00 uur (Expedities om 14.30 en 16.00 uur) | leeftijd: 4+

Wist je dat het eiland waar Festival op ’t eiland plaatsvindt pas drie jaar oud is?

Dat maakt het een bijzondere plek. Zo wonen de meeste planten en dieren er pas net. Het Eiland heet Veur-Lent. Ga zelf op onderzoek uit om meer over het eiland en zijn bewoners te weten te komen.

Er staat een Expeditie Eiland Tent op het Eiland. Daar is iedere middag tussen 14:00 en 18:00 uur een bioloog aanwezig. Je kunt er allerlei proefjes doen en zien wat de andere kinderen verzameld hebben.

Twee keer per dag kun je samen met een bioloog op Expeditie: je krijgt een koffer vol opdrachten mee en krijgt een rondleiding over het Eiland. Vertrek om 14.30 en 16.00 uur. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. We gaan ervan uit dat er een begeleider met je meegaat. Inschrijven kan bij de Expeditie Tent. Deelname is gratis (er zijn wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.)

Veel plezier op Expeditie Eiland!

Expeditie Eiland is ontwikkeld door Festival op ’t Eiland in samenwerking met bioloog Leon Lamers van de Radboud Universiteit.

papegaai

Vliegende Kinderreporters

Elke dag (behalve maandag en woensdag) | 14.30 – 16.30 uur | leeftijd: 10+

Wij van Festival op ’t Eiland laten graag zien hoe leuk het is op ’t Eiland. Maar, we willen nog liever dat júllie dat laten zien!
Daarom zoeken we voor iedere dag van het Festival vier kinderen vanaf 10 jaar, die een vette reportage willen maken op ’t Eiland.

Met de hulp van cameravrouw Judith gaan jullie zelf bedenken wat jullie willen laten zien, én jullie gaan zelf filmen, presenteren, interviews houden… En wie roept er ‘ACTIE!’? Zoals het hoort, zullen we keurig jullie naam vermelden in de aftiteling.

Lijkt het jou wel wat om even zo’n lokale beroemdheid te zijn? Dan kan jij bij ons aan de slag als Vliegende Kinderreporter!
Elke dag (behalve maandag en woensdag) tussen 14.30 en 16.30 uur kunnen vier kinderen meedoen.
Meld je om mee te doen van tevoren even aan bij Judith, die met haar cameraspullen vlakbij de Lindenberg Talententuin zit.