ZaadeL Makerij

ZaadeL Makerij verhuist tijdens de zomerfeesten van de loods in Nijmegen-Oost naar de oase van het Eiland . Het schildersatelier, de vintage / expo-winkel, de metaalwerkplaats, en kapper Korte Mette staan deze week met de voeten in het zand: het strand van ‘Festival op ’t Eiland’ wordt eventjes het werkterrein van ZaadeL.

Ter plekke worden unieke vuurtonnen gemaakt door de lassers van ZaadeL. Elke avond komen er nieuwe brandhaarden bij, zodat de Waal tijdens het festival álle dagen in vuur en vlam gezet kan worden.

Het Eiland? Het Stijlland! Dagelijks wordt er geknipt en gestyled op Het Eiland, zodat je helemaal in stijl het zomerfeestprogramma af kan lopen. Dat kan op afspraak of gewoon lekker spontaan. Jij maakt geen verlopen indruk als je hier bent geweest!

Ook kan je nog van outfit wisselen, want we nemen de leukste vintage items mee uit ons winkeltje. En als herinnering aan de zomerfeesten kan je allerlei leuk ‘Festival op ’t Eiland’-items bij ons kopen.

En wat is ZaadeL Makerij als er niks te tekenen of schilderen zou zijn? Dagelijks kun je aanschuiven en je eigen linodruk maken: op papier, op je tas of op je shirt. Ook is er elke dag om 15.00 uur een themaworkshop schilderen of naaktmodel-tekenen. Je hoeft je hiervoor niet op te geven. Wees wel op tijd want vol is vol.

zaadel-makerij

Het programma

Elke dag is de ZaadeL Makerij geopend van 15.00 tot 20.00 uur.

De hele week te doen:

  • linodrukken in het atelier
  • vuurtonnen maken met plasmasnijder in de werkplaats
  • jezelf laten knippen en stijlen bij de kapper (spontaan en op afspraak)
  • vintage kleding, Nijmeegs ontwerp en Eilanditems kopen in de winkel

Workshops per dag:

zondag 14 juli, 15.00-16.00 uur workshop schilderen
maandag 15 juli, 15.00-16.00 uur workshop schilderen
dinsdag 16 juli, 15.00-16.00 uur workshop schilderen
woensdag 17 juli, 15.00-16.00 uur workshop naaktmodeltekenen
donderdag 18 juli, 15.00-16.00 uur workshop naaktmodeltekenen
vrijdag 19 juli, 15.00-16.00 uur workshop naaktmodeltekenen

 

Dit was vorig jaar. Vrijwilliger Derek liet zich (vrijwillig!) onder handen nemen door kapper Korte Mette van de ZaadeL Makerij.