13767313_1104814532918064_6578058246071595374_o

LET OP: dit is het programma van Festival op ’t Eiland 2018. Het programma voor 2019 volgt binnenkort.

Radboud Programma

Voor de nodige wetenschap en bezinning kun je terecht bij het Radboud-programma. Radboud Reflects, de Radboud Universiteit en Radboudumc verzorgen  lezingen, interactieve publieksonderzoeken en live experimenten – leer je nog wat bij ook.

Klik hier voor het Radboud-programma op Festival op ’t Eiland 2018

ZaadeL Makerij

ZaadeL Makerij verhuist tijdens de zomerfeesten van de loods in Nijmegen-Oost naar ’t Eiland. Het schildersatelier, de vintage / expo-winkel, de metaalwerkplaats, en kapper Korte Mette staan deze week met de voeten in het zand: het strand van ’t Eiland wordt eventjes het werkterrein van ZaadeL.

Ter plaatse worden unieke vuurtonnen gemaakt door de lassers van ZaadeL. Elke avond komen er nieuwe brandhaarden bij, zodat de Waal álle dagen in vuur en vlam gezet kan worden.

Het Eiland? Het Stijlland! Dagelijks wordt er geknipt en gestyled op ’t Eiland, zodat je helemaal in stijl het Vierdaagsefeestprogramma af kan lopen. Dat kan op afspraak of gewoon lekker spontaan. Jij maakt geen verlopen indruk als je hier bent geweest!

En wat is ZaadeL Makerij als er niks te maken zou zijn? Dagelijks om 16.30 uur is er een workshop. Tekenen, schilderen, haren-vlechten, lassen: elke dag iets anders te doen. Lekker shoppen kan ook, in het gezellige en inspirerende winkeltje met design- en kunstproducten, tweedehands kleding en vintage. De mooiste en leukste items uit de winkel zijn hier te vinden.

ZaadeL Makerij | Dagelijks van 16 tot 21 uur

Welove2sweat

Interactieve performances van theatercollectief Welove2sweat voor actieve volwassenen!

Met op woensdag: Olympic Annamaria Koekoek

An-ne-Ma-ri-a-Koek-Koek! Hét lievelingsspelletje uit je jeugd komt naar ’t Eiland. Deze uitdagende sport brengen wij naar Olympische hoogte. Inclusief topcoaches, dopingcontrole, een officieel speelveld, commentator en pers. Strijd samen met je vrienden om de gouden plak op het erepodium!

Met op donderdag: Expeditie Robinson

Tijdens het spel moet je je eigen eten vangen, lang op een paal staan en random mensen wegstemmen. Wie is de ultieme Robinson op festival op t eiland?

Met op vrijdag: Baywatch

Wie heeft er nu niet de droom om een lifeguard te worden? Dit is je kans! Ren samen met professionele baywatchers in slowmotion langs het strand. Ga op de badmeestersstoel zitten en fluit naar voorbijkomende gevaarlijke situaties. Na afloop van deze training ben je absoluut niet gekwalificeerd maar je kunt het mooi wel op je CV zetten.

Welove2sweat | woensdag, donderdag en vrijdag van 18.00 tot 19.00 uur

RELAXERETTE

Zaterdag t/m vrijdag tussen 14 en 22 uur (tussen 17 en 18 uur even niet).

Arjan Kruidhof, Lân fan taal en Explore the North presenteren: de Relaxerette!

Klim in die hangmat, zet een koptelefoon op je hoofd en word langzaam richting de wolken getild. Even kun je je terugtrekken in een wereld van klank en taal, die jou helemaal tot rust brengt. Voordat je vertrekt, maak je een keuze uit het menu van soundscapes en verhalen. Daarna hoef je alleen nog maar te relaxen. Een rit in de Relaxerette duurt ongeveer 15 minuten.

Lekker relaxen in de Relaxarette

Turbo Touw Tornado

zaterdag 14 t/m dinsdag 17 juli, 16 tot 22 uur

In spring de bocht gaat in! De mannen van Turbo Touw Tornado zien het als een serieuze zaak dat er te weinig gespeeld wordt door volwassenen. Gelukkig hebben zij daar de remedie voor: een giga opzwepende touwspringmachine. De perfecte warming up om in de feeststemming te komen. Je hoeft alleen nog maar in te springen!

Kan jij nog een beetje touwtjespringen?!

DE LANGE ADEM VAN HET ULTRAKORTE VERHAAL EN HET ULTRAKORTE LIEDJE

Besiendershuis op locatie  i.s.m. Hello Bluebird en Mixed Media Soup  | dinsdag en woensdag 13.00 – 16.00 uur | op ’t Eiland
met Carlo Lammers en Ilona Verhoeven

Een licht-absurdistische korte golf aan de Waal! Personages, melodieën, ritmes en andere onzin – alles moet en zal kort en klein in deze muzikaal-literaire voorstelling die allesbehalve oneindig is. Oftewel: Ars longa, vita brevis. Maar terwijl Carlo alles wat lang is op de proef stelt, dreigt Iloon lekker de tijd te nemen. Zet je schrap voor een inspirerende reis met talloze overstapmomenten in de vorm van halveminuutliedjes, gevonden situaties, ieniemini-lezingen en vrolijke improvisaties. 

Literair en muzikaal vermaak op ’t Pontje

za t/m vr | 19.00 – 22.00 uur | Pontje

zaterdag 14 juli: Wouter Maryne
Singer-songwriter uit Utrecht. Richt zich meer op rake refreinen dan folky tranentrekkers, op originele akkoordenprogressies in plaats van mondharmonica-solo’s – het moet wel een beetje rock-‘n-roll blijven.

zondag 15 juli: John B. Jones
Gevoelige, donkere en introverte folk met het verhaal aan de basis. Geen zoetsappige liefdesverklaringen, geen rooskleurige songs- net als het echte leven.

Maandag 16 juli: Melody Man
Met akoestische gitaar, mondharmonica en zang speelt de Melody Man met name songs uit de jaren ’60 en ’70, Engels- en Nederlandstalig. Prachtige bewerkingen van (on)bekende songs uit de folk, blues, country, cajun, rock-‘n-roll en smartlappentradities, met de nodige humor en dramatiek.

Dinsdag 17 juli: voordracht van Joost Oomen en Helena Hoogenkamp i.s.m. De Nieuwe Oost 

Laat je op 17 juli en 19 juli meevoeren op ’t pontje door schrijvers van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Op dinsdagavond 17 juli nemen Joost Oomen en Helena Hoogenkamp je mee met bijzondere en absurde teksten.

Woensdag 18 juli: Foxy Lady
Op deze roze woensdag transformeert het pontje in een heerlijke roze club met dj-duo Foxy Lady! Foxy Lady brengt de grootste discohits en musicalklassiekers. Wrijf die dansvloer maar op; meevaren is meemaken!

Donderdag 19 juli: voordracht van Max Hermens en Martin Rombouts i.s.m. De Nieuwe Oost
Laat je op 17 juli en 19 juli meevoeren op het pontje van Festival op ’t Eiland door schrijvers van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Op donderdagavond 19 juli verzorgen Max Hermens en Martin Rombouts de goede verhalen tijdens de oversteek.

Vrijdag 20 juli: Maurits van Oosterhout
We sluiten de week af met muziek van singer-songwriter Maurits van Oosterhout.

poppetjes