Meer!

LET OP: dit is het programma van 2019. Het programma van 2020 verschijnt binnenkort!

Er is méér op ’t Eiland, want niet alles past in een hokje – gelukkig maar! Zo keren ook dit jaar de Radboud Universiteit en Raboud Reflects terug voor de nodige bezinning, met lezingen over vreemdgaan, je ‘mind’, en hoe bingewatchen je morele kompas kan versterken.  De ZaadeLMakerij is terug, met vintage-winkel, kapper en allerlei workshops en er is kunst te zien en te doen. Je leest er alles over op deze pagina.

Radboud programma

Cupcake with "Eat Me" pick

Onderwerpen van dit jaar: Nijmegen aan zee?, Vreemdgaan, Je moreel besef vergroten? Ga Bingewatchen!, Ongezond eten: je eigen schuld?, Hoe fotografeer je een zwart gat?, Je mind is geen ding en Hoe houden we de zorgkosten beheersbaar?

Klik hier voor het programma van het Radboud op Festival op ’t Eiland 2019

ZaadeL Makerij

zaadel-makerij

De ZaadeL Makerij keert terug naar ’t Eiland! De hele boel wordt weer verscheept over de Waal: kapper, vintagewinkel én werkplaats met allerlei workshops waar je gratis aan mee mag doen.

Klik hier voor het programma van de ZaadeL Makerij

Bathyscaaf

Op ’t Eiland strijkt een Bathyscaaf neer. Een wat? Een Bathyscaaf.  Wij weten het ook niet precies. Het is groot, roodwit geblokt en je kan er in. Maar wat dan? Je kan maar het beste zelf onderzoek komen doen.

Openingstijden: elke dag van 13.00 uur tot middernacht.

Fabrikaat

In het mobiel laboratorium van Fabrikaat ontdek je de mogelijkheden van de Nijmeegse rivierklei. Pers bijvoorbeeld je eigen wegwerpbord van 100% klei uit Nijmegen-Noord! Bij de foodtrucks wordt je bestelling erop geserveerd, en na gebruik mag je het bord teruggeven aan de Waal. Liever langer genieten? Bekijk het experiment en de producten van ontwerpers die in opdracht van Fabrikaat onderzoek deden naar nieuwe toepassingen van de lokale klei. Het servies is ook te koop! Lees meer op de website van Fabrikaat.

Openingstijden: elke dag behalve maandag en donderdag van 15.00 tot 20.00 uur.

pontje

Programma op ’t Pontje

Het feest begint al op ’t Pontje! Elke dag van 19.00 tot 22.00 uur word je tijdens de overtocht al vermaakt met muziek of literatuur.

zaterdag 13 juli | muziek: Saranne
zondag 14 juli | muziek: Heads & Tails
maandag 15 juli | muziek: Orphans
dinsdag 16 juli | Literaturjugend: Rik Sprenkels en Simone Zwitserloot
woensdag 17 juli | Roze woensdag op de pont met dj’s Luuk Sterk en Frans Pos!
donderdag 18 juli | Literaturjugend: Just Rijntjes en Nicole Kaandorp
vrijdag 19 juli | muziek: John B. Jones

 

Over Literaturjugend
Laat je op 16 juli en 18 juli meevoeren op het pontje van Festival op ’t Eiland door schrijvers van Literaturjugend, de schrijverswerkplaats van De Nieuwe Oost | Wintertuin. Op dinsdagavond 16 juli nemen Rik Sprenkels en Simone Zwitserloot je mee met bijzondere teksten en op donderdagavond 19 juli verzorgen Just Rijntjes en Nicole Kaandorp de goede verhalen tijdens de oversteek. 

pontje